Over teun Toebes
Over Teun Toebes
‘Een inclusieve wereld waarin mensen met dementie gelijkwaardig onderdeel zijn en blijven, dat is mijn droom.’

Als oudste uit een gezin van vier met een moeder die verpleegkundige is, heeft de zorg altijd deel uitgemaakt van zijn leven. De keuze om hbo-verpleegkunde te gaan studeren was dan ook een logische stap, de keuze om te gaan werken met mensen met dementie niet. Tijdens een verplichte stage maakte hij kennis met dementiezorg en sindsdien heeft hij dat niet meer los kunnen laten.

Op dit moment draagt hij op zijn eigen en moderne manier bij aan de dementiezorg, door mensen met dementie niet alleen te observeren en te bestuderen, maar door permanent met hen samen te wonen in een verpleeghuis. Hij richt zich op het maken van plezier en het onderhouden van persoonlijk contact met al zijn huisgenoten om momenten van geluk te creƫren en daarmee hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Man on a Mission
‘Ik kom op voor hen die wij zo vaak vergeten, mensen met dementie.’
Teun is een jonge en gepassioneerde initiatiefnemer en ambassadeur van de stichting sTeun en toeverlaat, die zowel online als offline veel trouwe volgers heeft gekregen. Toebes verschijnt vaak in de media en wordt gezien als een inspirerend gezicht van de dementiezorg in Europa. Voor zijn werk en initiatieven heeft Toebes diverse prijzen gewonnen en daarmee wordt Teun gesterkt in zijn missie om de dementiezorg wereldwijd menselijker te maken.
Over Teun Toebes - Steun Stichting
Scroll door het leven van Teun.
Please select blog categories in "Blog" section
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.