Nu in de bioscoop!
Over: Human Forever

Teun is 24, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Waarom? Teun is nu 24, maar niet heel zijn leven lang…

Nu wordt er nog geluisterd naar wat Teun wil, wat hij voelt en wat hij vindt. Nu is hij nog vrij om te zijn wie hij is en te gaan en staan waar hij wil, maar de kans dat dit in de toekomst niet meer het geval zal zijn, is 1 op 5. Daarom gaat hij nu op zoek naar antwoorden voor later.

De documentaire van filmmaker Jonathan de Jong en Teun Toebes is onafhankelijk tot stand gekomen, met ondersteuning van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ActiZ, PGGM, Zorgverzekeraars Nederland, Alzheimer Nederland, Vilans en V&VN.

Op 2 oktober is de documentaire in première gegaan op een G20-top rondom dementie. Daarnaast heeft er op 9 oktober de Nederlandse première plaatsgevonden in Koninklijk Theater Tuschinski. Intussen gaat de documentaire wereld over en is deze op internationale filmfestivals bekroond: 

– Winner Best Documentary, RIFF (India)
– Winner Best Director, RIFF (India) 
– Winner Best Cinematographer, 4th Dimension Independent Film Festival (Indonesia) 
– Nominee Best Documentary film, 4th Dimension Independent Film Festival (Indonesia) 
– Winner Honorable Mention Best Feature Documentary, Kosice International Film Festival (Slovakia) 
– Official Selection Best Documentary, Rising Sun International Film Festival (Japan) 
– Official Selection Best Documentary, BARCIFF (SPAIN) 
– Official Selection Best Documentary, HEFFI (FINLAND) 
– Official Selection Best Documentary, SILKROAD International Film Festival (Ireland) 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.