Teun Toebes

T(E)UNe in support

Teun (21): “Als oudste uit een gezin van vier en een moeder die verpleegkundige is, is de zorg mij met de paplepel ingegeven. De opleiding hbo-verpleegkundige was dan ook een logische stap, de keuze om in contact te zijn met mensen met dementie niet. Dat kwam tijdens een verplichte stage op mijn pad en heeft me sindsdien niet meer losgelaten. Nu zet ik me op eigentijdse wijze in voor de zorg voor mensen met dementie. Om zo geluksmomenten te creëren, op weg naar een samenleving waarin mensen gezien en geprikkeld blijven. Naast mijn studie pre-master zorgethiek en beleid en humanistiek is het plezier én persoonlijk contact hetgeen mijn huisgenoten en mij dagelijks bezighoudt. Ik woon in een verpleeghuis, sámen met mensen met dementie.”

Nevenactiviteiten

Toebes won meerdere awards, is een veelgevraagd (internationaal) spreker, reikt de politiek en werd door de commissaris van de Koning uitgeroepen tot Brabander van het jaar. Met een grote groep trouwe volgers, is deze gepassioneerde jongere initiatiefnemer en ambassadeur van sTeun en toeverlaat. Toebes treedt vaak op in de media en wordt door velen gezien als een inspirerend gezicht van de zorg.

Mensen enthousiasmeren met beelden die ontroeren en blij maken, daar is Teun de man voor.