VerpleegThuis

Wat ik leer van mijn huisgenoten met dementie.

Op 21-jarige leeftijd maakte Teun Toebes de gedurfde keuze om in een verpleeghuis te gaan wonen, om zich in te zetten voor de zorg en een samenleving waarin mensen met dementie geprikkeld blijven in hun dagelijks leven. In VerpleegThuis beschrijft hij op ontwapenende wijze het leven op de gesloten afdeling en de ontroerende gesprekken die uitmonden in vriendschappen. Mensen met dementie onderwerpen we aan uitsluiting, identiteitsverlies en dominantie van bestaande patronen, maar het leven in het verpleeghuis is een volwaardig onderdeel van de samenleving, waar Teun juist de kern van het bestaan ervaart. VerpleegThuis is een combinatie van vrolijkheid, verbeelding en oprecht activisme – recht uit het hart.

Video afspelen

Behind the scenes van het boek! 

Het afgelopen jaar was een rollercoaster pur sang. Ik heb veel mooie, verdrietige en intense momenten beleeft met mijn huisgenoten die ik inmiddels allemaal vrienden mag noemen. Hoe moeilijk het af en toe ook was, ik kan zeker stellen dat dit het meest bijzondere jaar in mijn leven is geweest tot nu toe. Dus ik kon niet anders dan mijn ervaringen, maar vooral die van mijn huisgenoten te delen met de wereld, want dat verdienen zij.

Lees het eerste hoofdstuk!
Wist je dat je teun kan boeken voor lezingen?
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.